Det finns gott om kläder som vi inte använder längre, av olika anledningar. Kanske har du vuxit ur fjolårets kostym eller så är de där shortsen som var hetast på stranden förrförra sommaren knappt något du vill gå ut och hämta tidningen eller ta en joggingrunda med längre? Eller är klänningen du numera lämnar i garderoben inte alls så tidlös som expediten i butiken där du köpte den påstod?

Oavsett vad just du har för anledning att lämna kläderna hemma istället för att ta på dem vill H&M att du lämnar in dem. I en ny kampanj som uppmuntrar till ökad hållbarhet uppmanar de alla att klä sig som de vill och bryta mot alla möjliga, omöjliga och löjliga regler inom mode. Bär gult om du är blond, använd strumpor till sandaler, stick ut, försök för mycket eller försök inte alls – så länge du lämnar in den där tröjan du hatar eller dina gamla blåjeans i närmaste butik!

Ungefär 3300 HM-butiker världen över deltar i initiativet. Enligt HM sparar man 2100 liter vatten endast genom att återvinna en enda t-shirt.

Kika på H&M:s klipp nedan och kör sedan “commando style”. Om du vill. Fast helst inte.