Hem Ekonomi Få struktur på vardag och nöje – använd kontokredit

Få struktur på vardag och nöje – använd kontokredit

av senses.se

För många svenskar vållar det stora problem att planera sin vardag och inte minst den ekonomiska aspekten är svår. Hur gör man en budget? Hur ser man till att utgifterna inte blir större än inkomsten? Vad kan man lära sig av sitt eget köpbeteende? Det finns många frågor som ligger till grund för ett ekonomiskt sunt liv. Men att få struktur på inköpen och skaffa sig en överblick är det första viktiga steget för att få ordning på sin ekonomi. 

Det är ingen hemlighet att svenskar har olika stora inkomster och en vanlig ursäkt bland sådana som har hamnat i ett ekonomiskt trångt läge är att lönen är för dålig. Men det är inte svårare än så att man behöver anpassa sitt sätt att leva, och sitt köpbeteende, efter hur inkomsten ser ut och förändras över tid. 

Det enklaste sättet att göra det är att använda sig av en budget. Det är någonting som många svenskar håller på med. Det är också någonting som banker och jämförelsesajter som Moneezy ofta rekommenderar. Men det finns också olika sätt att göra det på. Det är många som har svårt att hitta en rutin på sin budget. 

Ett smidigt sätt att säkra att man alltid har en budget är att använda sig av kontokredit eller andra tjänster som gör att man betalar sina inköp i efterhand. Då får man en summerande faktura i slutet på månaden och kan utifrån den få en bra överblick. Hur mycket spenderas på mat? Hur mycket pengar lägger du på nöjen? Det är den typen av frågor som enkelt besvaras med en månadsfaktura. 

Budget- och skuldrådgivning i kommunen

Om man har hamnat i ett ekonomiskt tufft läge går det också att vända sig till det offentliga för att få hjälp. Budget- och skuldrådgivningen är någonting som kommunerna är skyldiga att erbjuda sina invånare. Det är ett sätt att få en objektiv överblick på ekonomin och få tips, råd och hjälp hur man ska fundera när man exempelvis lägger upp en budget. 

Om man har problem med sin ekonomi är det ett bra sätt att starta på, men för många handlar det snarare om att jobba proaktivt. Det vill säga att man ser till att inte hamna i ett ekonomiskt trångt läge. 

Att använda sig av månadsfaktura, kontokredit eller andr tjänster som ger en bra insyn i hur man spenderar sina pengar är ett bra steg för att få en ökad förståelse. För om man saknar förståelse för hur pengarna försvinner har man heller ingen förstående för den övergripande bilden. 

Det är först när man har en god insyn i vad som kommer in och vad som kommer ut, och vad pengarna går till, som det går att förändra sitt mönster.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_18]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.