Hem Mobil De bästa telefonerna att streama och spela i
mobil streama

De bästa telefonerna att streama och spela i

av senses.se

Är du en av de som väljer att spela spel och kolla på Netflix-serier i din mobil? Har det blivit dags att uppdatera till en ny modell? Just nu håller såklart alla nysläppta telefoner en otroligt hög kvalitet, men du kan också räkna med en ganska hög prislapp om du vill ha det allra bästa. Därmed är det värt att utvärdera dina alternativ och fundera över vad det är du egentligen söker och vill få ut av din telefon. Är det stor skärm eller snabb processor? Skärpa, hållbarhet, batteritid? Färgåtergivning eller ljudkvalitet? Sist men inte minst, vill du betala 5, 10 eller 15 tusen kronor för luren? Här gäller det att veta hur du ska kompromissa och tänka när du är på jakt efter en ny smartphone som ger dig just det du vill ha.

Vilka krav har du?

Beroende hur dina krav ser ut och vilken typ av underhållning du sysselsätter dig med på din mobiltelefon ska du överväga dina olika val. Vilken typ av film i vilken upplösning vill du titta på? Om du mest tittar på moderna filmer, som är producerade med CGI och modern teknik kommer du säkerligen kunna njuta mer om du har en stor, skarp skärm och tydliga färger. Tittar du dock på gamla filmer, som är producerade utan denna moderna teknik, kommer du inte märka en tydlig skillnad på en högupplöst skärm med 4K. Även om exempelvis Snatch nu har släppts i HDR är det ingen jätteuppgradering eftersom den ursprungliga tekniken med vilken filmen spelats in helt enkelt inte är bra nog.

Kollar du på sport i mobilen gäller ofta samma regel där, eftersom sportsändningarna som bland annat listas på Fotballkanalen.com i regel inte sänds i högupplöst eller med speciellt avancerad teknik. Både SVT och TV4 har haft en viss fördröjning under sommarens fotbolls-EM, vilket alltså inte påverkas av vilken typ av smartphone du streamar på. Detsamma gäller urvalet av de spel du har tänkt spela. Sitter du mest med vanliga mobilanpassade spel och enkla simulatorer, eller vill du kunna riva av allt från Hearthstone till Fortnite? Då kan du överväga om du inte ska köpa en renodlad gamingtelefon som är bra på just detta.

Apple och Samsung tar täten

Beroende på vad du har för mobilabonnemang och vilken telefon du har i nuläget kan det kännas mest lockande att helt enkelt uppgradera till något som känns bekant. Har man en gång valt en iPhone är det lättare att bara fortsätta med detta än att börja prova andra märken och modeller. Med det sagt är det verkligen inte självklart att en Apple iPhone är det bästa valet för dig. Det går inte att sticka under stol med att mobilerna är dyra och en stor portion av priset enbart är för själva märket. Det höga priset gör dock att Apple kan spendera en stor summa pengar på forskning och utveckling av sina produkter, vilket i sin tur gör dem verkligt bra. iPhone 12 är ett riktigt monster till smartphone som uppfyller de flesta krav man kan tänkas ställa på sin telefon, även om det finns andra mobiler som är bättre anpassade till just gaming och streaming. Detsamma gäller Samsungs senaste flaggskepp Galaxy 21 Ultra. En möjlig konkurrent till just dessa, med en betydligt lägre prisklass, är dock Huawei-telefonerna, vilkas framfart på den europeiska marknaden har begränsats ganska kraftigt efter en lång rad av anklagelser kring industrispionage och starka politiska kopplingar till den kinesiska statens övervakningssystem. Det kan bli svårt för Huawei att hålla sina telefoner uppdaterade och aktualiserade i konkurrensen när de stoppats från att använda det svenska 5G-nätet.

Fördelarna med gamingtelefoner

Varken Apples eller Samsungs senaste lanseringar är renodlade gamingtelefoner, utan hybridtelefoner som är väldigt bra på mycket. Det finns några fördelar med att välja att investera i en gamingtelefon om det är just spelandet som är ditt stora intresse. ASUS har tagit fram en bra modell i just detta syfte. Deras Rog Phone 5 har både en AMOLED-skärm, 10 timmars batteritid och en skärmuppdatering på upp till 144 Hz. 16 GB RAM och en Snapdragon 888 CPU gör sitt för att du ska kunna köra alla tunga spel utan några störningar. Telefonen är dock klumpig och passar inte helt perfekt i fickan, vilket alltså gör att den bättre fyller sin funktion som speltelefon än smarttelefon. Behöver du ytterligare ett alternativ att se över kan Nubia Red Magic 5G ge dig något extraordinärt. Telefonen har både dedikerat gamespace, vätskekylsystem, trigger och shockfunktion i bästa PS5-anda. Den är dock lite klurig att få tag i på den svenska marknaden, men den lär helt säkert ge dig en helt annan typ av spelupplevelse än en vanlig iPhone gör.

Missa inte detta

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.