Hem Film & TV De 5 bästa sportfilmerna i Sverige under de senaste 10 åren
damfotbollslag

De 5 bästa sportfilmerna i Sverige under de senaste 10 åren

av Fredrik Johansson

Under det senaste årtiondet har det lanserats många grymma sportfilmer, och fler av dem har varit väldigt populära inom Sveriges gränser. Här hittar vi exempelvis Moneyball eller The Last Dance, men även filmer som Uncut Gems som till stor del handlar om sportsbetting.

Huvudkaraktären Howard (Uncut Gems) är ett stort sportfan, och placerar under filmens gång ett flertal olika satsningar. Han satsar exempelvis på att basketlaget Boston Celtics ska vinna, något som även är möjligt i verkligheten med hjälp av Expekt odds till exempel. Filmen kommer med största sannolikhet att tilltala de flesta sport- och bettingfans. 

De 5 bästa och mest populära sportfilmerna i Sverige de senaste tio åren

Nedan hittar du bland de 5 bästa och mest populära sportfilmerna i Sverige:

Moneyball

Moneyball är inte bara en av de bästa sportfilmerna under de senaste tio åren, den är bland de bästa sportfilmerna någonsin. Filmen fokuserar inte särskilt mycket på de fysiska och atletiska momenten, utan visar istället en någorlunda annorlunda approach (åtminstone för tiden) för hur man bygger ett mästarlag. 

Moneyball är baserad på en verklig historia, och har Brad Pitt och Jonah Hill i ledande roller, behöver vi säga mer? Den här filmen är ett måste för de som verkligen älskar sportfilmer!

Eddie the Eagle

Det här är ytterligare en film som är baserad på en sann historia. Det här är en älskvärd film som handlar om underdogen och backhopparen Michael Edwards. Trots att han i princip var borträknad slutade han aldrig tro på sig själv, och satte tack vare detta flera världsrekord. 

Filmen innehåller Taron Egerton, Hugh Jackman och Christopher Walken i huvudroller, och är regisserad av den talangfulla Dexter Fletcher. 

Creed

Det här är den enda filmen på den här listan som inte är baserad på verkliga händelser. Men oroa dig inte, den är inte sämre för det. Creed är både en uppföjare på den senaste Rocky-filmen, men är även en spin-off från de ursprungliga Rocky-filmerna. Om du gillar boxning är det här absolut en film du inte får missa.

Filmen handlar om en av Rockys gamla rivalers son, Adonis Johnson Creed, och tränas av Rocky för att ge sig in i branschen som professionell boxare. Här hittar vi självklart Sylvester Stallone i rollen som Rocky Balboa, och Michael B.Jordan i huvudrollen som Adonis.

Creed innehåller massvis med action och drama, och är oerhört motiverande i takt med att Rocky tränar Adonis till att bli en boxare i världsklass.

Foxcatcher

Foxcatcher är baserad på den verkliga berättelsen om samarbetet mellan Mark Schultz och John du Pont. Bröderna Schultz var amerikanska brottare som vann otaliga priserna för sina bedrifter, exempelvis OS-guld. John du Pont tog på sig ansvaret att coacha och sponsra Mark Schultz, och var själv en stor beundrare av sporten.

Filmen fokuserar väldigt mycket på brottning, men innehåller även mycket mer. Den innehåller en bra blandning med inslag av drama, biografiska element och sport. Här hittar vi Steve Carell i rollen som som John du Pont, medan Channing Tatum och Mark Ruffalo spelar varsin Schultz-broder.

En oerhört gripande film som du säkerligen kommer att uppskatta om du gillar sport, och i synnerlighet brottning och annan form av kampsport. 

The Fighter

Även den här filmen är baserad på en sann historia, och bygger på boxaren Micky Wards karriär. I filmens centrum hittar vi en historia om boxning, men som kantas av allt från droger och klassfrågor, men även ren och skär misär. Här får vi ta del av rejäla fighter, och en kämparglöd som heter duga.

Den här gripande filmen har Mark Wahlberg och Christian Bale i huvudrollerna, och får absolut inte missas om du gillar gripande sportberättelser.

En av de bästa boxningsfilmerna som existerar!

Missa inte detta

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.