Fick du läsa rubriken ett par gånger? Undrar du också om det slagit slint i vår redaktörs arma huvud? Det är dags att sätta sig och lära sig lite e-sport och gaming-slang, för även för gamla hardcore gamers som oss så kan det vara lätt förvirrande.

ace-wilder-rocket-league

Saade har vunnit Mellon, men kan Ace Wilder ta hem Rocket League-finalen?

Coke = Coca-Cola (men denna kunde du nog redan)
Levla = i spel ökar ens spelkaraktär i styrka och färdigheter i takt med erfarenhet (level up), verbet blir då givetvis att man ”levlar”. Kan även användas på födelsedagar, har vi hört.
n00b = Omskrivning av ”noob” som är slang på ”newbie” som betyder nybörjare helt enkelt. Motsatsen är ”Pro” (professional) eller det mycket coolare L33T (som ser ut som ”Leet” och är en omskrivning av ”Elite”).
E-sport = står för elektronisk sport och handlar alltså om professionell gaming. Det är världens snabbast växande publiksport idag och elitspelarna tränar som riktiga atleter, ofta många timmar om dagen och tävlar internationellt mot varandra om prispotter i miljonklassen.

Nu kan du själv åtnjuta både e-sporten, n00b-till-Pro-resan och se två folkkära artister ta sig an det sjukt roliga spelet Rocket League, som är ett slags fotbollsspel med bilar och en jättefotboll i Coke Powerlevel Cup. Elitspelarna zAAz och AdmiralBulldog ska lära upp Eric Saade och Ace Wilder att bli riktiga Rocket League-proffs och hur det går kan du spana in på gaming caféet Inferno i Stockholm den 5 november. Se videon ovan och börja peppa!

Videon presenteras i samarbete med Coca-Cola