Försäkring inom Black Jack är ett omdiskuterat ämne. I praktiken innebär det att om croupiern (husets) första kort är ett ess, kan du som spelare kan välja en helt separat insats, som betalar dubbelt, och försäkra dig mot att croupieren (huset) får Black Jack (statisktisk är risken 1/3 ett kommande kort kan vara ett klätt kort eller en tia = Black Jack). Denna försäkring är tänkt att du kan kompensera förlusten av din ursprungliga insats med.

Vi tycker inte försäkring i Black Jack lönar sig  i långa loppet

Vi – och många Las Vegas-experter med oss – är överens om att försäkring inte är ett lönsamt sätt att spela på. Eller rättare sagt – det är inget sätt att spela på om du är ute efter att vinna några större pengar. Att satsa pengar (ibland helt i onödan) för att förhindra en förlust (som du delvis betalat dig ur) är inget sätt att vinna stora pengar på. Bättre då att ta Black Jack-smällen och satsa större på nästa hand, enligt oss och Frank Andersson i videon ovan. Spelar du för att vinna eller spelar du för att inte förlora? Det är stor skillnad i spel och inställning de två.

Och med det så avslutar vi vår Black Jack-skola på senses.se, som vi haft glädjen att presentera i samarbete med Leo Vegas och Unibet. Vi syns vid Black Jack-bordet!

Missat någon del i vår eminenta Black-Jack-skola? Kolla in alla delar här eller i högerkanten av detta inlägg! :)