Sommaren 2019 blev betydligt svalare än den 2018 - och vissa lyckostar har semester kvar. En liten resa kanske kan ligga på horisonten?

Sverige är fantastiskt. Men vädret lämnar ju ofta en del att önska. Många av oss lever för sommarmånaderna – juni, juli, augusti – som Gyllene Tider “väntat hela året på”, men tyvärr levererar dessa inte alltid väder efter kalender. Eller vad sägs om 13 grader i genomsnitt i år för högsommar-månaden juli, i storstadsmetropolen Skövde som ligger mitt i landet?

Då är det bra att man kan komma iväg snabbt till varmare breddgrader! Grekland, Spanien och dess populära öar är hyfsat säkra kort som ligger endast två-tre timmar bort med flyg, precis lagom att hinna klämma en film eller ett par avsnitt av favoritserien som man laddat ned i förväg på sin dator / smartpryl via Netflix. Jo, visst har en del flygbolag även wi-fi (eller i princip alla har det, men få ger ut det gratis) – men vill du ha en säker upplevelse i bästa kvalitet så peppar du såklart detta innan avresa och lämnar wi-fi:en till att uppdatera sociala medier med bild på drinken eller ut genom flygplansfönstrets synliga vinge (klassikern).

semester billiga flygresor

Billiga flygbiljetter och alternativ på resor finner du på svenska sajten flyg.nu. Där knappar du enkelt in avresestad och resmål och sen kan du luta dig tillbaka och ta ställning till alternativen som presenteras. Smidigt och enkelt och funkar både från dator och mobil.

Att flyga (eller inte) är ständigt på tapeten just nu i miljödebatten och givetvis ska man vara medveten och sparsam med jordens resurser och vår miljö. Samtidigt utgör flygandet knappt 3% av Sveriges CO2-utsläpp, medan industrin utgör hela 30%. Lite perspektiv och ansvarsfördelning är således på sin plats.

Vart skulle du resa om du fick välja fritt? Har du kanske något favoritresemål i världen (Europa?) som du återkommer till, år efter år? Skriv en rad i kommentarerna nedan och dela med dig av dina bästa tips.

Detta inlägg är en annons från flyg.nu