Hem SpelGambling Aktiviteter för resor i europeiska storstäder
resa genom europa

Aktiviteter för resor i europeiska storstäder

av senses.se

Att resa handlar om att uppleva nya saker och att se nya kulturer. Ibland vill man ge sig av på egen hand för att utforska en ny omgivning och förälska sig i en häftig stad. Vid andra tillfällen reser man i grupp, antingen med vänner och bekanta eller via en organisation. De flesta tycker att just gruppresor är väldigt spännande då man under resans gång får chansen diskutera de sevärdheter som utforskas. I avsikt att hitta roliga resmål att utforska använder sig vissa av diskussionsforum online. Där finner de idéer och inspiration till hur de kan gå till väga för att göra nästa resa så lyckad som möjligt. Personer som har rest mycket och kan anses vara experter kan guida mindre erfarna resenärer. Det samma gäller i finansvärlden där sakkunniga traders kan hjälpa nybörjare genom popular investor-programmet. Men vad finns det för roliga aktiviteter som man kan göra på en resa?

Ta en gratistur i Europas storstäder

Runt om i Europa finns det gott om städer som har en rik historia att dela med sig av. Dessa är hem till välkända byggnader och monument men de gömmer även andra sevärdheter som inte finns utannonserade på Tripadvisor. För att hitta dessa krävs det lokalkännedom, något som inte är lätt för en turist att få tillgångtill.

Tack vare att det är många studenter som försöker förbättra sin engelska och tjäna en extra slant anordnas det i många storstäder gratis guidade turer. Även om de är gratis att delta på dem är förväntningen att man ger dricks till arrangören. Genom att delta på dessa får ert resesällskap en trevlig rundtur samtidigt som ni hjälper personer att dryga ut kassan. Dessutom kan ni be om restaurangtips, bli tipsade om saker som bör undvikas och andra tips från en lokal guide. Denna lösning är i regel mer kostnadseffektiv än vad en tur som organiseras av en resebyrå är.

Upplev den lokala matkulturen på din Europa resa

Europa är en världens näst minsta kontinent, endast Australien är mindre. Men det råder en rik variation av kulturer och seder på i olika regioner. De nordliga länderna är kända för robusta måltider medan länderna kring Medelhavet prisas för sin fräscha medelhavsdiet. Genom att ha ett öppet sinne och våga testa lokala specialiteter kan ni hitta riktigt god mat runt om i Europa. Exempelvis kan ni äta en utsökt pasta med råvaror av högsta kvalité i Italien. Komplettera med ett lokalt vin och kvällen är snudd på fulländad.

Är ni på resande fot i de östligare delarna erbjuds robusta måltider. Budapest erbjuder schnitzlar i världsklass som kan avnjutas till lunch. Middagen kan bestå av en utsökt gulasch följt av helt underbara tallrikar med kallskuret. Låt smaklökarna utforska på samma sätt som ögonen när ni är ute och reser. Ju fler sinnen som används desto starkare blir intrycken.

Utforska lokala uppträdanden

Europas kultur innefattar litteratur, dans, konst och skådespel. Ta er tid att besöka ett uppträdande i form av en konsert eller dans med lokalt tema. Det ger en känsla av hur de lokala invånarna roar sig och skapar en genuin känsla att bära med sig hem. Besöker ni exempelvis glödheta Porto som 2018 var bland världens 100 mest besökta städer kan ni gå på fado konsert. Fado är en portugisisk musik genre som är mycket uppskattad. Det är en stillsam och aningen ledsam musik men den lämnar ett avtryck på åhöraren som är väl värt en chans. Besöker ni Mozarts hemland och huvudstaden Wien kan ett besök på en klassisk konsert sätta guldkant på resan.

Tips för resor i Europas storstäder

Vi är måna om att ta bilder och fånga de upplevelser vi har under resor med våra telefoner. I regel används de mer frekvent under semestrar än under vardagen. Det medför högre batterikonsumtion och du riskerar att stå utan kamera. Ta därför med dig en power bank så att du kan ladda telefonen under dagen.

Missa inte detta

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.