Världen har förändrats dramatiskt de senaste tio åren i takt med teknologins framfart. Numera arbetar fler människor vid datorer. Detta öppnar upp för möjligheter att arbeta hemifrån eller någon annanstans där du har tillgång till ström och internet.

I och med detta så finns det 3 ”måste-ha” prylar småföretagare bör ha för att kunna arbeta ostört, produktivt, och utan att prylarna håller småföretagaren, dig, tillbaka i verksamheten. Därför har vi tagit fram en kort och snabb lista över några prylar du bör överväga.

Vissa av prylarna är lite dyrare än andra vilket gör det värt att titta på företagslån utan UC så att du kan investera i måste-ha prylen så snabbt som möjligt. Varför då? Jo, desto tidigare du kan börja arbeta med dessa tre prylar, ju snabbare kan du ta din enskilda verksamhet till nästa nivå!

Nog snackat nu, här är de 3 ”måste-ha” prylarna…

”Måste-ha” pryl #1: Den bärbara affärsdatorn 

Då det mesta kan göras på en dator så är en bärbar affärsdator verkligen ett måste under dessa IT-rådande tider. I din framtida bärbara affärsdator bör följande ingå:

  • En webbkamera med en godtycklig mikrofon.
  • Tillräckligt snabb processor och tillräckligt RAM-minne.
  • Gott om hårddiskutrymme så att du kan lagra allt slags arbete.

 När vi pratar om bärbara affärsdatorer så hamnar vi på olika prisnivåer. Men vanligen ligger det på cirka 18 000 kr (från exempelvis Dell) och uppåt, beroende på vad för verksamhet du arbetar inom. Är det endast lättare arbeten och inte video- eller fotoredigering så kan du komma undan med ett billigare alternativ.

”Måste-ha” pryl #2: Det externa lagringsutrymmet

Vi nämnde ovanför att din bärbara affärsdator som du investerar i bör ha tillräckligt hårddiskutrymme. Anta då följande skräckscenario: du har arbetat länge med något och innan du hinner spara ditt arbete så dör batteriet och allt arbete försvinner.

Tänk att det var 8 timmars arbete som du lagt ned som är borta snabbare än du hinner räkna en sekund. Snacka om onödigt tärt, eller hur? Dessutom har du då garderat dig mot en annan sak: anta att hårddisken i den bärbara affärsdatorn pajar.

Om du då har investerat i en extern hårddisk som du säkerhetskopierar ditt arbete till så har du då kvar ditt arbete trots att interna hårddisken i din bärbara dator kanske har somnat in. Det gäller att tänka på dessa saker om hela din verksamhet vilar på att dina data inte helt plötsligt försvinner bortom din kontroll.

Cirka pris ligger på runt 2000 kr och uppåt beroende på hur stöt- och vattensäkert din externa hårddisk skall vara. Tänk också på att du måste välja en hårddisk som kan kopplas in via en USB-kabel och inte behöver ytterligare extern strömförsörjning (dvs., extern strömkabel).

”Måste-ha” pryl #3: Extra batterier i överflöd

Sista ”måste-ha” prylen enligt oss för småföretagare är extra batterier, och det i överflöd. Som sagt så vill du inte hindras på något vis från att kunna arbeta var du än befinner dig i världen. 

Internet brukar du kunna lösa med olika offentliga uppkopplingar, men vad gör du om ditt enda batteri du har helt plötsligt dör? Då vill du vara förberedd med portabla batterier samt portabla batteriladdare eller deras gemensamma namn: ”Power Banks”.

Värt att titta på här och sedan investera i är från bland annat Anker, Orico eller Anton Bauer. Olika prisnivåer för mängden ström och därmed drifttid gäller. Räkna med minst 1000 kr och uppåt. Vanligen hamnar du på ett tiotusentals kronor om du vill kunna ha batteritid som gäller flera dygn innan du kommer behöva ladda din laptop för mycket tungdrivna arbetsuppgifter som foto- och videoredigering.

Slutsats: investeringen som ger avkastning

Dessa tre ”måste-ha” prylar är helt klart värd investeringen om du befinner dig i en verksamhetsbransch där du arbetar primärt vid en dator där du behöver kunna arbeta och resa samtidigt. 

Alla de tre prylarna arbetar i en synergi som garanterar att du kan arbeta var du än befinner dig utan någon risk för att ditt arbete försvinner på grund av pajad hårddisk eller plötsligt strömavbrott från dött batteri exempelvis.