Det är smått otroligt men det är nu 19 år sen två i princip nyexaminerade elever från The University of Colorado, vid namn Trey Parker och Matt Stone, satte ihop en kortfilm med klippfigurer, som skapade tv-historia. South Park. Fem minuter film tog dem då fem dagar att skapa. Senare skulle datorer kunna hjälpa dem sätta ihop ett helt avsnitt på sex dagar. En VHS-video med det första avsnittet spreds i hela Hollywood och snart ville alla kändisar vara med i pytteroller som djur och andra icke-människor i serien som gav oss religiösa kontroverser, rim-jobs och humor som slår åt precis alla håll.

ur Cartoon Wars

ur Cartoon Wars

South Park Säsong 10 är en av våra favoritsäsonger av den uppkäftigt tokroliga serien. Med avsnitt som gamer-fokuserade Make Love, Not Warcraft, som skojar med både finniga gamers och och den globala spelsuccén från Blizzard, till det Tsst där Cartmans mamma blir ”dog whisperer” som Ceasar på sjuan och tvåavsnitts-special Cartoon Wars, där pojkarna bland annat försöker få bort Family Guy och Bart Simpson från tv.

Säsong 20 av South Park har premiär på Comedy Central just nu och ovan kan du se lite best of-klipp. Vilken är din favoritsäsong av South Park?

Videon presenteras i samebete med Comedy Central