1 dl Sweet Hot Chili Sås
2 msk Sojasås
2 msk Majonnäs
1 tsk Tapatió/Hot Sauce
2 klyftor vitlök
Salt
Peppar

2 pkt Nudlar
2 Ägg
Broccoli
Röd Paprika
Jordnötter
Ättika
Salt
Peppar
½ Rödlök
Salladsblad
Jordnötter

Gör en marinad genom att blanda 1 dl Sweet Hot Chili sås med 2 msk Soja och 2 msk majonnäs, krydda med lite salt och peppar, pressa i två klyftor vitlök och en stänk av Tapatió i en skål. Lägg i önskat antal skalade räkor och låt de marineras under tiden du steker grönsakerna och nudlarna.

Koka nudlarna i ca 3 min, lägg dem därefter i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten. Låt rinna av och woka/stek dem i olja. Häll på en klick sweet hot chili sås och lite soja och rör om. Låt nudlarna suga upp smaken och stekas torra. Lägg dem sedan i en stor gryta.

Strimla paprikan, skär löken i klyftor och stek tillsammans med broccoli-buketterna. Blanda ned alltihopa i grytan med nudlarna.

Stek räkorna tillsammans med marinaden så att de får fin färg på båda sidor.  Blanda med nudlar och grönsaker.

Koka upp ca en halv liter vatten tillsammans med en ½ msk salt och 1 msk vinäger. Knäck två ägg i var sin kopp. Då vattnet kokar låt äggen glida ned från koppen i vattnet och koka i ca 4 min. Häll av vattnet.

Serverakrispiga salladsblad och dekorera med det pocherade ägget och hackade jordnötter.

Smaklig måltid!