5 potatisar
5 msk Sweet Chili-sås
1 tsk Tapatío/Hot Sauce
2 tsk Sojasås
2 msk majonnäs
1 msk tomatpasta
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
2 st laxfiléer (färska eller upptinade)
5 dl färska champinjoner
1/2 rödlök
2 nävar broccolibuketter
1 stor, röd paprika
2 nävar sockerärtor
1 näve gröna och lila salladsblad
Olivolja
Margarin

Tvätta 5 st lagom stora potatisar och koka dem med skal i ca 25 min (rekommenderar röda potatisar eftersom de ser trevligare ut i salladen)

Laxmarinad
Häll 5 msk Sweet Chili-sås i en skål tillsammans med 1 tsk Tapatío, 2 tsk soja, 2 msk majonäs, 1 msk tomatpasta, 1 tsk salt och 1/2 tsk peppar. Blanda ihop marinaden och lägg i de upptinade, alternativt färska lax fileérna, så att de suger åt sig smaken medan potatisen kokar

Stek laxen i olja på medelhög värme och stryk eventuella rester av marinaden över fisken
Låt stå tills laxen är genomstekt och fått en härligt gyllenbrun stekyta

Potatissallad
Dela potatisen i bitar och låt dem kallna lite grann
Skär 5 dl färska Champinjoner i bitar och stek i en klick margarin och lite salt. Då de fått lite färg, lägg dem i en salladsskål och fortsätt steka resten av grönsakerna (en halv rödlök, två nävar broccoli buketter, 1 stor, röd, upphackad paprika och två nävar sockerärtor) i några få minuter så att de behåller sin krispighet. Blanda ned alltihopa tillsammans med potatisbitarna. Häll över olivolja, salt, peppar och blanda ordentligt

Smaklig måltid!