Stora grafiska uppdateringar och nytänk kring betygsättning på senses.se för vårt tioårsjubileum i höst!

Det har hänt mycket med senses.se under ett decennium. Sajten som började som en liten blogg har vuxit till en av Sveriges ledande och snabbast växande underhållnings- och livsstilssajter med ett gäng fantastiska skribenter och fint samarbete med de allra största distributörerna. För att fira detta har vi inte bara skaffat ny logotype och maskot i år…

… utan även inför SILVER- och GULD-utmärkelser i tester och recensioner; allt för att ni läsare snabbt och enkelt ska kunna se vad som är det bästa på marknaden just nu inom prylar, spel, teknik och underhållning.


Silver-utmärkelsen kommer att utdelas till produkter som får ett betyget 7 eller 8. Detta är en i allra högsta grad varmt rekommenderad produkt, som av individuella skäl kanske inte når de allra högsta höjderna, men som du absolut och utan tvekan bör överväga om produkten i sig och priset tilltalar dig.

Vår finaste utmärkelse, Guld, delas ut till extraordinära produkter: prylar, spel, program och andra produkter du bara måste ha. Här krävs en 9a eller en 10a i betyg, så detta blir endast för produkter som når den högsta nivån av briljans. (notera: produkter som tidigare fått 8.5 eller högre i snittbetyg har avrundats till 9 och kommer alltså att uppdateras med denna utmärkelse också)

Ny betygsfilosofi
I och med utmärkelserna så ändrar vi också betygspolicyn på senses.se. Vi kommer fortfarande att sätta betyg från 1 till 10, men vi skrotar delbetygen och genomsnittsbetygen eftersom det känns föråldrat och inte slår rätt i exempelvis spelrecensioner. Ingen söker ju till exempel efter ett spel som har utsökt grafik (10) men ingen spelbarhet (1), eller hur? Likaså skulle ett grymt spelbart och roligt retro-spel som Super Mario Bros. (som verkligen älskas av alla) inte kunna nå mer än kanske 6 i genomsnittsbetyg på grund av extremt primitiv grafik och ljud. Med betyg såsom 5,3 och 9,5 så fick vi också vad som närmast kan liknas vid en 100-gradigskala, och sånt lämnar vi åt andra att pyssla med.

Så – från och med nu kommer spel, filmer och produkter bara få ett helhetsbetyg i form av en enda siffra. Betyget 5 är medelbra (helt OK) spel/film/pryl och med det sagt ska vi också göra vårt bästa att kämpa mot betygsinflationen vi ser överallt på nätet. I en tid där produkterna i och för sig blir allt bättre tack vare hård konkurrens, men där 8:or och 9:or också verkar avlösa varandra och där betyget 7 är det lägsta, acceptabla betyg någon kan tänka sig så blir det snett. Så ska det absolut inte vara. 7 är ett mycket bra betyg och det ska inte delas ut slentrianmässigt (särskilt som det nu också ger en fin utmärkelse hos oss). Vi kommer därför att bli något tuffare i vår betygssättning så att ni läsare verkligen vet att när något ligger över en 7a då är det riktigt bra och inte bara ”OK”. Vårt mål är också att testa och skriva om fler produkter, men då istället något kortare och mer sammanfattat, efter önskemål från er läsare.

Vid årets slut kommer vi att kröna ”Best of 2017” i en rad olika kategorier och PR-byrårer och tillverkare som fått utmärkelser kommer att få dessa skickade till sig digitalt.

senses ett måste guld

Vad tycker du om våra utmärkelser och nya betygspolicy? Kommentera gärna nedan.