Recept för 2 personer:

Koka upp riset. Ta två upptinade kycklingfiléer och banka ut dem lite grann med hjälp av en köttklubba, salta, peppra och lägg filéerna i en het panna i rikligt med smör. Stek på båda sidor och sänk värmen något.

Blanda ca 1 1/2 dl turkisk matyoghurt med 1 msk majonnäs, 1 hackad gullök, 2 pressade vitlöksklyftor, 2 msk chilisås, 2 msk taco färskost (t ex Cremé Bonjour), 50 g fårost, salta och peppra efter smak. Rör ihop ordentligt.

När kycklingfiléerna har stekts och fått färg på båda sidor, täck dem med var sitt lager av chiliröran, strö över riven västerbottenost och låt puttra under lock tills osten smält och det känns färdiglagat.

Servera tillsammans med det färdigkokta riset och dekorera med majs, körsbärstomater och gräslök.

Smaklig måltid!

kycklingfile-stekt-ris-chili