2 dl räkor (färska eller upptinade)
Margarin
½ Gul-lök
1 dl Creme Fraiche
½ dl gräslök
3 msk dill
1 msk citronpeppar
Salt
4 st ägg (för två omeletter)
Parmesanost att strö över omeletterna
Valfri sallad

Räkfyllning:

Tärna ½ gul-lök, hacka gräslök och dill och blanda i en bunke tillsammans med creme fraichen och kryddorna.

Stek räkorna i matolja tills de fått lite färg och rör i lökblandningen i stekpannan tillsammans med räkorna. Rör om och dra från pannan efter ca tre minuter.

Omelett (upprepa nedanstående recept för varje ny önskad omelett)

Knäck två ägg i en bunke

Häll i 1 msk vatten och vispa ihop

Salta och peppra

Smält en klick margarin i en stekpanna och häll i smeten

Använd stekspade och dra kanterna lite försiktigt mot mitten så att smeten fyller ut alla hål in kanterna

Låt omeletten stelna och låt den sedan glida ned på en tallrik med stekt sida nedåt, häll i ytterligare en klick smör i stekpannan och vänd tallriken så att  omeletten faller tillbaka ned i pannan med den ostekta sidan nedåt så att den med får färg. Häll i hälften av räkröran och vik omeletten dubbel. Låt den glida ned på en tallrik och strö över lite parmesanost

Servera gärna med stekt sparris och en fräsch sallad.

Smaklig måltid!