Ibland vill man skippa kolhydraterna och bara äta något lätt och gott. Vad passar då bättre än en mumsig kyckling sallad?

Här kommer ett lättlagat recept för er som inte vill lägga för mycket tid.

Hetta upp en blandning av smör och lite rapsolja i en stekpanna. Skär den färska eller upptinade kycklingfilén i bitar och stek på hög värme. När bitarna börjat få en gyllene yta på båda sidor sänk till medelvärme. Peppra och salta och stek tills kycklingen blir så där härligt knaprig utanpå och mör inuti.

Blanda isbergssallad med ruccola, babyspenat och halverade körsbärstomater. Riv en stor dos parmesanost över alltihopa och lägg på de färdigstekta kycklingbitarna.

Vispa ihop en god dressing av tre matskedar turkisk mat yoghurt, 2 matskedar majonäs, 1 stor riven vitlöksklyfta, två matskedar vitvinsvinäger, 2 tsk dijonsenap, salt och peppar.

Ringla dressingen över din upplagda kycklingsallad och klart!

Bon appétite!

kycklingsallad